Jessy

Gisteren kregen we het verschrikkelijke nieuws te horen ... Jessy heeft de strijd verloren

Jessy se nos ha ido para siempre... Jessy heeft ons voor altijd verlaten. Zo begint het mailtje dat ik gisteren uit Spanje heb ontvangen.
Jessy'tje heeft het niet gehaald. Na 5 maanden operaties, veel pijn en heel veel zorgen voor haar is ze maandagnamiddag naar de regenboog brug gegaan...
Juist 8 dagen voor ze naar België zou komen en aan haar nieuw leven kon beginnen. Het heeft niet mogen zijn. Het noodlot heeft beslist dat ze niet uit Spanje weg mocht en dat ze geen recht had op een gelukkig leven, alleen maar op pijn.

Slaap zacht lieve meid, ik had je zo graag in mijn armen gehouden en voor altijd voor je gezorgd. Ik had je zo graag willen laten zien wat een leven zonder vrees en ellende was. Ik zal je nooit vergeten want je neemt een stukje van mijn hart met je mee...

Sonja

Jessy, een galga'tje van ongeveer 1,5 jaar oud verblijft momenteel bij Marisol van het asiel Amidea in Miajadas in Spanje. Marisol heeft haar vorige week opgeraapt uit de goot vlak langs een drukke autoweg. Waarschijnlijk is ze aangereden en is men gewoon doorgereden zonder zelfs maar om te kijken. Tja in Spanje zijn de honden meestal niet veel meer waard als een hoopje vuilnis.
Marisol is onmiddellijk met haar naar de dierenarts geweest waar ze haar geopereerd hebben en een pin in haar achterpootje geplaatst hebben. Ze is heel lief en zacht en laat zich zonder protesteren braaf verzorgen alhoewel ze toch erge pijn moet hebben. Ondanks dat ze bijna niet kan lopen probeert ze toch telkens recht te krabbbelen als ze haar behoeften moet doen. Ze is ook veel te mager en weegt nauwelijks 18 kg.
Marisol heeft onze hulp gevraagd om de operatie te helpen betalen en om adoptieouders voor haar te zoeken omdat ze weet dat ze hier in België veilig zal zijn.
Daarom zouden wij op onze buurt aan alle dierenvrienden willen vragen:
"WIE HELPT ER ONS OM JESSY TE HELPEN?"
Dit kan door eenmalig een donatie te doen op onze rekening 001-5331267-29 met de vermelding van "Operatie Jessy" of door meter of peter voor haar te willen zijn tot zegeadopteerd is. Dit kan al vanaf 10 euro per maand.En natuurlijk zoeken we ook superlieve adoptieouders voor haar zodat ze deze nachtmerrie zo vlug mogelijk kan vergeten.
Natuurlijk is het ook mogelijk rechtstreeks op Marisol haar rekeningnummer te storten met de vermelding: "Gastos Jessy" Geef ons dan wel even een seintje per mail zodat we een idee hebben hoever we staan.
Ass. AMIDEA
Ramon y Cajal , 4
10100 Miajadas
Spanje - España
IBAN ES63 0182 2888 6802 0850 5398
BIC BBVAESMM
We houden jullie op de hoogte en alvast bedankt, ook uit naam van Marisol en van Jessy
Het Rescaniteam

--
www.rescani.be
www.rescani-blog.blogspot.com